Akik ismernek, azok számára nem titok, hogy imádom az ásványokat. Lehet az drúza, csiszolt, bármilyen formájú vagy színű, mindegyik különlegesen vonz. És talán az sem titok, hogy az ásványi sminktermékeket és szépségápolási termékeket is imádom. Ez a két dolog, ami rendkívüli vonzalommal bír a számomra, kombinálva pedig inkább ne is beszéljünk róla… 🙂 

Vagyis, de mégis, mert megérdemlik. Az ásványi alapú szépségápolási termékek jótékony hatással vannak bőrünkre. Az ásványi arcmasszírozó görgők hatásáról már írtam korábban, most következzen néhány hipoallergén ásványi bőr-és szépségápolási termék is. Egyre közkedveltebbé váltak a különféle márkák ásványi alapú smink- és szépségápolási termékei, amik porrá őrölt ásványi anyagokat vagy ásványi anyagban gazdag termálvizet tartalmaznak. Sminktermékek esetében egy különleges eljárás során finom porrá zúzzák a színes és csillogó ásványokat, így a pigmentszemcsék anélkül is megtapadnak a bőrön, hogy további kötőanyaggal vagy lágyítószerrel egészítenék ki a szemcséket. Mivel ezek a termékek nem tartalmaznak vizet, így tartósítószerre sincsen szükség.

Az Unipatikában ezúttal is számos ásványi terméket találtam, amelyek közül most már több is nagy becsben van tartva.

Dezodorcsere:  mivel éppen kifogyóban volt a jelenlegi megszokott izzadásgátlóm, ezúttal a Vichy Minéral golyós dezodor nyert és váltottam. Érzékeny bőrre is kiválóan alkalmas, hipoallergén, parabén-, alumíniumsó-mentes és rendkívül visszafogott illattal rendelkezik. A kellemetlen szagok elleni összetevők között szerepel a cink-glukonát és az ásványi anyagokban bővelkedő Vichy termálvíz. Ez az ütős kombináció nagyjából 48 órán keresztül véd a nemkívánatos illatok ellen. Jöhet stressz, edzés, bármilyen kihívás – az illatokat távol tartja.

 

Micellás ásványi tej: A micellás víz-készletet most Vichy Pureté Thermale ásványi micellás tejjel is bővítettem. A megszokott micellás víznél sűrűbb és gyengédebb formula, a legszárazabb bőrre is ajánlott. Micellás technológiájának köszönhetően megtisztítja és hidratálja az arcbőrt, miközben a sminket is hatékonyan távolítja el. Szintén ásványi anyagokban gazdag Vichy termálvizet tartalmaz, fehértea polifenolokkal. Arcra és szemekre egyaránt használható, nem allergén és nem is szükséges leöblíteni.

Használata: a mosható sminkeltávolító korongokra adagoljunk ki egy minimális mennyiséget, majd finoman töröljük át vele arcunkat a szennyeződések és a smink eltávolítása érdekében minden reggel és este.

Régebben dolgoztam ásványi alapozókkal, illetve használtam is őket és imádtam, mert rendkívül gazdaságosak és higiénikusak, ráadásul szuperül rendbe tette a bőrt, ha egy-egy pattanás felbukkant rajta. Egyedül arra kell odafigyelni, hogy alaposan elő legyen hidratálva az arcbőr, mert csak így tudja legteljesebben kifejteni a hatását és nem is szárít. Rátaláltam most a La Roche-Posay újdonságára, a Tolériane ásványi anyagokkal gazdagított púder textúrájú alapozójára, amely alkalmas mind a zsíros, mind az érzékeny arcbőrre. Közepes fedőhatása révén a bőrhibák sokkal kevésbé látszódnak, a bőrt engedi lélegezni és egyáltalán nem nyújt maszkhatást.

Használata: a kompakt alapozó kiszerelésben található szivacsra (vagy egy alapozó/kabuki ecset segítségével) adagoljunk ki egy keveset a Tolériane ásványi alapozóból, majd oszlassuk el finom, kenő, körkörös mozdulatokkal az arc közepétől kiindulva a külső részek felé. Ha nem is használunk mindennap púder állagú ásványi alapozót, a táskában kiválóan elfér, tükrös kiszerelésével praktikus: bármikor ellenőrizni és igazítani is tudjuk a sminkünket napközben.

 

Termékek: Unipatika, fotók: saját