Az elmúlt időszakban az „arcmaszk” szó valamelyest átértékelődött és természetesen elsőre senki nem a tápláló szépségmaszkokra gondol, hanem az egészségügyi maszkokra. Mivel utóbbit viseljük újra szinte minden nap, ezért szükségünk lehet a fürdőszobában a szépségápoló arcmaszkokra is. Hiszen a folyamatos maszkviselésnek is lehetnek hátulütői…

A huzamosabb ideig tartó maszkhasználatot az arcbőr is megérzi. A folyamatos nyomódástól, súrlódástól a bőr érzékenyebbé válhat, kipirosodhat és akár be is gyulladhat, pattanások kialakulása is nagyobb mértékben fordulhat elő. Éppen ezért fontos a megelőző ápolás és a használat utáni alapos arctisztítás és táplálás is.

A szennyeződések és a smink maradéktalan eltávolításához „all-in-one” megoldás lehet például az Aloe verás arctisztító gél, amely aloe verát, B-vitamint és allantoint tartalmaz. Ezeknek a hatóanyagoknak köszönhetően a bőr sokkal hidratáltabbá, regeneráltabbá válik és még a legtartósabb smink is könnyen eltávolítható. Használata után frissé és puhává varázsolja az arcot.

Zsírosabb típusú bőr esetén a tisztátalanságok és a városi szennyeződés ellen remek megoldást nyújthat egy micellás arctisztító aktív szénnel, amely szabályozza a bőr lipidtartalmát, csökkenti a fénylést és nagyszerűen kitisztítja a pórusokat is. Sminkeltávolítóként is jól funkcionál.

Az Armonía kínálatában többféle arcmaszk is megtalálható, bőrtípusok és szükségletek alapján: kollagénes, tisztító, bőrradírozó hatású, szabályozó, hidratáló és aktív szenes, városi szmog ellen hatékony fajták. Egy tasak egy használatra elég: kibontás után az ujjaink vagy egy ecset segítségével kenjük fel az arcunk teljes területére, a hajunkat rögzítsük egy hajpánttal, majd hagyjuk, hogy a hatóanyagok kifejtsék a hatásukat. Kb. 20 perc elteltével alaposan mossuk le az arcpakolást. Az arcbőr megnyugszik, hidratáltabbá és ragyogóbbá válik.

Végül érdemes hialuronsav koncentrátummal zárni az arcápolási szeánszot, amely azonnali lifting hatással bír, feltölti a ráncokat és javítja a bőr rugalmasságát is. Ha ezt vagy ehhez hasonló szépségrituálét követünk napi szinten, akkor garantáltan ellenállóbbá válik az arcbőr a maszkhasználat kellemetlen mellékhatásaival szemben.

 

Fotók: saját