Szépségszolgáltatóként hiszem azt, hogy nem csak a külső szépségével kell törődni a vendégeknek, hanem a belsővel, a lelkükkel is. Az ásványi sminktermékek mellett nemrégiben felkapottá vált egy újabb ásványi szépségeszköz: az ásványi köves arcmasszírozó görgők is. 

 

Hogyan használjuk, melyiket és miért? 

Színesek, elegánsak és elragadóak is, melyek használatával élénkíthető a nyirokkeringés és a ráncok elsimításában is segíthet. 

Kétféle változata a legismertebb: a zöld jáde és a rózsaszínű rózsakvarc. A jádét már elég régóta alkalmazzák a Közel-Keleten: a véráramlást fokozza az arcban, serkenti a nyirokkeringést – tehát nagyszerű megoldás a fáradt arcbőr felélénkítésére. Ráadásul a görgők hűsítő érzést biztosítanak, megnyugtatják az arcizmokat, ezáltal ellazítják az arcot is. Egy fárasztó nap végén mi sem esik jobban, mint hogy egy tápláló arckrémmel és az ásványi görgőkkel megmasszírozzuk az arcunkat? 

A rózsaszínű rózsakvarc élénkítő hatású, enyhe természetes pírt kölcsönöz az arcnak és stresszoldó hatású. A nyirokkeringés élénkítésével csökkenti a szemkörnyéki duzzanatokat és remekül előkészíti az arcot a sminkeléshez. 

 

Fotó: saját