Aki inkább az otthoni körömlakkozás és a gyakoribb színváltogatás híve, azoknak van egy jó hírem: most már itthon is kapható a vegán és ápoló, természetes összetevőket tartalmazó Camaleon vegán körömlakk. 

Sietve én is beszereztem egy Ferrari piros árnyalatot, még mielőtt kifogyna a készlet. És hogy miért is éppen egy piros árnyalatra esett a választásom? Egyrészt, mert alapból ez az egyik kedvenc színem, ráadásul egyben az idei őszi-téli szezon egyik trendszíne is. A piros színt sokszor az élethez és a szenvedélyhez társítják. Mivel igen feltűnő szín, ha ékszert nem is viselünk, egy piros árnyalatú körömlakk mindenképp öltözteti az ujjainkat.

Akkor is kifejezetten ajánlott, ha nem tudunk időben elmenni körmöshöz megszépíteni kezeinket vagy egyszerűen nincsen hozzá sem türelmünk sem időnk és inkább saját magunknak szeretnénk színezgetni, szépítgetni. A tartós, fényes és gyorsan száradó körömlakk tökéletes fedést és anyag eloszlást biztosít, az ecset segítségével remekül adagolható és kenhető a körömlakk mennyisége.

Színez és ápol egyben; olyan természetes hatóanyagokat tartalmaz, mint a chiamag olaj, sütőtök kivonat és E-vitamin. Mindez biztosítja az erősebb és ellenállóbb körmöket. Ráadásul plusz pont, hogy állatokon nem tesztelték a körömlakkokat.

Szeretnénk, ha szép ápoltak vagy esetleg vidám színűek lennének a körmeink, azonban nem szeretnénk mű hatást elérni vagy műkörmöket feltenni? Olyan típusúak vagyunk, akik szeretik váltogatni a körmök színét vagy stílusát? Netán örök rohanásban élünk? Következzen néhány hasznos és költséghatékony tipp a körmök otthoni lakkozásához.

  • Elsődleges szabály, hogy a körmök legyenek szárazak és zsiradékmentesek. A körmök kifestése előtt két órával már ne krémezzük be a kézfejeket, csakis a lakkozás és teljes száradás után, hiszen a körmökre tapadó olaj következtében nem lesz tartós a lakkozás. Viszont a végén mindenképpen ápoljunk, a sok kézfertőtlenítő, házimunka stb. hatására még jobban kiszáradhat, sőt a köröm melletti bőr is szálkásodhat, ami könnyedén beleakad a harisnyába, műszálas ruhákba, ezzel kellemetlen esztétikai következményeket okozva.
  • A körömvégeket reszeljük vissza, majd kenjünk végig alapozó lakkal. Ezáltal kitöltődnek a barázdák és egyenletes alapot biztosít a fedőlakknak.
  • A lakkozást először a köröm közepén kezdjük; húzzunk egy vékony csíkot és innen haladjunk kifelé a szélek felé. Soha ne vigyük fel egyszerre vastagan a körömlakkot; alkalmazzuk inkább a réteges technikát: miután egy réteg jól megszáradt, jöhet a következő.
  • Ma már kaphatóak a körömlakk száradását segítő spray-k. Ezek olajos bázisúak, és valóban gyorsabban száradnak tőle a körmök, miközben csillogó hatást is biztosít.
  • Ne nyúkáljunk! Igen, ne fogjunk meg semmit, amíg a körmeink száradnak, mert akkor sajnos megint lehet mindent elölről kezdeni…
  • Hideg víz. Ha a csapba engedünk jéghideg vizet és abba mártjuk bele a körmeinket, akkor szintén gyorsabb száradást érhetünk el. A végén érdemes folyékony szappannal kezet mosni, hogy a kissé ragadós, frissen lakkozott érzést megszüntessük.

A legvégén pedig, ahogyan fentebb is említve volt, teljes száradás után kenjük át kézfejeinket és körmeinket egy természetes és ápoló kézkrémmel.

 

Nyitókép: Peszeki Dóra, szövegközi kép: saját