Jelen esetben nem a gyümölcssalátára gondoltam, de ha már itt tartunk és vizuálisan mindenki egy tál gyümölcsöt lát maga előtt, akkor először következzen annak a receptje:

  • 1 db ananász
  • 3 db alma
  • 3 db kivi
  • 1 db narancs
  • 2 db mandarin
  • 2 db banán
  • 3 ek citromlé
  • 3 ek méz (vagy ízlés szerint édesítőszer)

Tisztítsunk meg alaposan minden gyümölcsöt, az ananászt, kivit, narancsot, mandarint és a banánt hámozzuk is fel, majd aprózzuk fel azonos méretűekre és tegyük egy nagy tálba. Az almák magházait távolítsuk el, szeleteljük fel, daraboljuk fel és adjuk hozzá a salátához. Mivel elég gyorsan megbarnul, így ajánlatos legutoljára hozzáadni. Végül öntsünk rá némi citromlevet, mézet, majd óvatosan forgassuk össze az egészet. Egy éjszakán keresztül tároljuk hűtőben, hogy kellemesen összeérjen az íze.

 

Ám, ugyanakkor én arra is gondoltam, hogy ha színesíteni akarjuk az otthonlétet és a kedvünket, akkor színesítsük a körmeinket is. Sárga, narancs, fukszia vagy bármilyen vidám színűre. És hogy hogyan érdemes ezt úgy tenni, hogy sokáig is tartson a színe?

Szeretnénk, ha szép ápoltak vagy esetleg vidám színűek lennének a körmeink, azonban most nem szeretnénk mű hatást elérni vagy műkörmöket feltenni? Olyan típusok vagyunk, akik szeretik váltogatni a körmök színét vagy stílusát? Akkor következzen néhány hasznos és költséghatékony tipp a körmök otthoni lakkozásához:

  • Elsődleges szabály, hogy a körmök legyenek szárazak és zsiradékmentesek. A körmök kifestése előtt két órával már ne krémezzük be a kézfejeket. A körmökre tapadó olaj következtében nem lesz tartós a lakkozás.
  • A körömvégeket reszeljük vissza, majd kenjünk végig alapozó lakkal. Ezáltal kitöltődnek a barázdák így egyenletes alapot biztosít a fedőlakknak.
  • A lakkozást először a köröm közepén kezdjük; húzzunk egy vékony csíkot és innen haladjunk kifelé a szélek felé. Soha ne vigyük fel egyszerre vastagan a körömlakkot; alkalmazzuk inkább a réteges technikát: miután egy réteg jól megszáradt, jöhet a következő.
  • Létezik egy olyan módszer is a száradtság tesztelésére, hogy nem az ujjunkkal nézzük meg a lakkos körmök állapotát, hanem egyszerűen egy icipicit hozzáérintjük a nyelvünket. Tudom, elsőre kicsit “betegnek” tűnhet, de működik, én is próbáltam már. Ha még enyhén csípős érzés, akkor nem száraz. Amennyiben nem érzünk semmit, akkor készen is van.
  • A körömlakk száradását segítő spray-k olajos bázisúak, és valóban gyorsabban száradnak tőle a körmök, miközben csillogó hatást is biztosít.
  • Ne nyúkáljunk! Igen, ne fogjunk meg semmit, amíg a körmeink száradnak, mert akkor megint lehet mindent elölről kezdeni.
  • Hideg víz. Ha a csapba engedünk jéghideg vizet és abba mártjuk bele a körmeinket, akkor szintén gyorsabb száradást érhetünk el és nincs meg a veszély, hogy hozzáérünk valamihez és ottmarad a nyoma.  A végén érdemes folyékony szappannal kezet mosni, hogy a kissé ragadós, frissen lakkozott érzést megszüntessük.

Fotó: pexels.com