A szépségápolás külső része mellett a belső ápolást, táplálást is érdemes alkalmazni. A feszített életmód, a stressz, az évszakváltás és az életmódbeli változások is mind olyan tényezők, amelyek fokozottan igénybe veszik a szervezetet. Mindemellett hajlamosak lehetünk arra is, hogy a rohanás közben csak úgy gyorsan letudjuk az étkezést, ezáltal a minőségi időt és ételt is háttérbe helyezzük az értékes tápanyagokkal együtt. 

A fent említett esetekben szerencsére tudunk valamelyest turbózni a szervezetünk állóképességén különféle táplálékkiegészítők, vitaminok, szépségvitaminok formájában. A Béres Szépségvitaminja 30 db kapszulaformájú vitaminbombát rejt, amely A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B12- és E-vitaminban, valamint ásványi anyagokban és nyomelemekben is gazdag. Mindemellett tartalmaz folsavat, biotint, vasat, cinket, rezet, jódot és Q10 koenzimet is. A jótékony összetevők hosszasan sorolhatók, de nézzük, hogy a gyakorlatban való alkalmazásuk mit is eredményez.

Az A-, B2-, B3 vitaminok, valamint a jód, a biotin és a cink a bőr és a haj egészséges állapotának fenntartásában, míg a réz a kötőszövetek egészséges állapotának elérésében segítenek. Az antioxidánsok (mint az E és a B2 vitaminok), a cink és a réz továbbá a stressz elleni küzdelemben is hatékonyak, így a nyugodtabb lelkiállapot is visszaállítható.

Az évszakváltással járó hajhullás és a viszonylag stresszes időszakom miatt kezdtem el szedni a Béres Szépségvitamin + Q10-et. A körmöm elég hamar betört, a hajam pedig úgy éreztem sprődebbé és szárazabbá vált. Mivel idegileg is jobban le voltam terhelve, ez megmutatkozott a terhelhetőségem és a tűrőképességem korlátozottságában, valamint abban, hogy éjjelente nehezebben aludtam el és az arcbőröm is nyúzottabbá, sápadtabbá vált…

Két hét rendszeres vitaminszedés után egyre több „babahajam” lett, selymesebbé és fényesebbé vált a hajkoronám, a körmöm megerősödött így most már szerencsére szép hosszúak és formásak, valamint jobban alszom és nyugodtabbá váltam. Az arcom élettel telibb, egészségesebb tónusú, és egyre kevesebb mennyiségű hajat gyűjtök össze hajmosás után is. Ennek örömére vettem még egy dobozzal belőle, viszont oda fogok figyelni arra, hogy időközönkénti szüneteket iktassak be és más tápanyagokkal is pótoljam a vitamin- és ásványi anyag bevitelt (olajok, magvak, saláták, gyümölcsök). És persze odafigyeljek a változatos és rendszeres étkezésre. Hiszen él az a mondás, hogy „az vagy, amit megeszel”.

Fotó: Daragó Zsófia, termék: Unipatika