Tudom, hogy a mai világban egy igen „fura” jelenség vagyok, de én még sohasem próbáltam ki a műkörmöt, sem pedig a géllakkot, hanem inkább otthon, a szobában, a saját készlettel díszítem és ápolgatom a körmeimet. Mivel alapvetően kreatív alkat vagyok, szívesen próbálok ki akár minden héten másik színt. Egy apró gond szokott lenni: az pedig a türelmetlenségem, de már  vannak időspórolós taktikáim.

Sokáig hatalmas favoritom volt a Ferrari piros körömlakk, majd jöttek egyéb élénk árnyalatok is: a fukszia, a korall, a neon sárga, a lila… Viszont az idei nyárral ismét lecsillapodott a színkavalkád iránti érdeklődésem és a natúr színekre adtam a voksomat. Stílusban, sminkben, ruhában és a manikűrben is egyaránt.

Eddig még szerintem soha nem voltak teljesen hófehér körmeim, de ezúttal megtettem. Igaz, hogy a tökéletes fedéshez három rétegben kellett felvinnem a körömlakkot, mindig megvárva, hogy az előző réteg alaposan megszáradjon és türelmesnek kellett lennem – de megérte a végeredmény. A Camaleon természetes, vegán ápoló körömlakkjaival dolgoztam, amely chia mag kivonatot, sütőtök kivonatot és E-vitamint is tartalmaznak, így a csillogó fedés mellett a körmeim is megerősödtek tőle. Télen és tavasszal sokszor töredeztek és nem tudtam növekedésnek indítani őket. A sokszoros hatás: a hideg, a szél, a kézfertőtlenítők és a tisztítószerek olyannyira kiszárították, hogy a legapróbb ütésre is betörtek vagy megrepedtek. Ezek a körömlakkok amellett, hogy nagyon gyorsan száradnak, tartósak és tökéletes fedést biztosítanak. Így a körmeim fényesebbé és egészségesebbé válnak tőle.

 

Első lépésben zsírmentesre tisztítottam a kezeimet, majd megformáztam a körmöket és az alaplakkot vittem fel egy vékony rétegben. Ez az alap kitölti a tökéletlenségeket és egyenletes fedést biztosít. Ezt követően a fehér körömlakkal átfestettem a körömvégeket, majd miután ez is megszáradt, óvatosan formára “tologattam” egy apró pálcával az alsó ívet és ismét egy réteg alaplakkal kentem át a körmeimet. A több réteg körömlakkal már valamivel több ideig is kell várnunk, de azzal trükköztem egy picit, hogy egy ideig jéghideg csapvízbe nyomtam a kezeimet (valljuk be, ez a 37 fokban igazán jól is esett). A legvégén pedig a fedőlakkal rögzítettem az alkotást, amely ráadásul extra csillogást is kölcsönzött a körmöknek.

Ha nem szeretnénk kreatívan játszadozni, akkor egész egyszerűen csak vigyük fel a hófehér körömlakkot több rétegben: a tiszta és ápolt hatás így is tökéletesen érvényesülni fog. Ráadásul a hófehér szín a nyári, bronzos bőrrel valódi kontrasztot alkot.

Fotók: Králik Márti