A 2020-as tavaszi sminktrend jelszava: tündökölj! Ebben az évben tulajdonképpen mindegy, hogy milyen stílusú sminket viselünk, a lényege, hogy valami mindenképpen csillogjon benne. Akár a csillámpor, akár a highlighter, vagy éppen a szájfény.

Klasszikus kék

Az idei év színe a klasszikus kék, így a szemeken mindenképp érdemes, hogy visszaköszönjön ez a szín. Lehet égszínkék, halványkék, királykék füstös, vagy zafír árnyalatú. Lehet szemhéjpúder, szemhéjtus vagy szemceruza formájában is, a lényeg, hogy a tónusainkhoz mindenképpen passzoljon (szem, bőrszín, hajszín).

Szivárvány, unikornis, pillecukorka

A következő egy sokkal bohókásabb és színesebb stílus, amelyet többféleképpen el tudunk készíteni a kívánt eredményt elérve. A pasztellesebb változat romantikusabb hatást kölcsönöz, míg a neon és a metál árnyalatok inkább unikornist idéznek. Rúzs helyett inkább a csillogó szájfény használata javasolt.

Klasszikus vörös

A vörös ajkak, igen, újra. Mindig. Örökké. Bármelyik árnyalat jöhet, a mélyvörös, a piros, a téglavörös, a pinkes… A szabály itt is az, hogy a tónusainkhoz tökéletesen passzoljon. Viszont most ne a matt rúzsok közül válogassunk, hanem minél csillogóbb, annál jobb. Sőt, ha biztosra szeretnénk menni, akkor egy réteg csillogó szájfénnyel is koronázzuk meg a végén. Sokan óvatosak és nem merik bevállalni a vörös rúzst, viszont azt gondolom, nincs is ennél nőiesebb és izgalmasabb darab a világon.

Ajakfények

Hurrá, visszatérnek az 1990-es és 2000-es évek sztárjai! Emlékeztek még, Britney hogyan tarolt füstös szemsminkkel és csillogó szájfénnyel a klipjeiben? Na erre a szezonra is valami hasonlót kell elképzelni. Aki nem hajlandó bevállalni a vörös rúzst (vagy akár bármilyen rúzst is), elég beszerezni egy átlátszó, színezett, csillámos vagy ízesített szájfény és jöhetnek a csillogó csókok! Optikailag nagyítja az ajkakat, tehát ez is elég szexi megoldás lesz.

Dekorált szemek

Strasszok, flitterek, swarovski kristályok, gyöngyök, pecsétek, ízléses tollak vagy akár csipkedarab… Bármi nyerő lesz, amivel az alap szemsminket fel tudod dobni. Szemhéjtussal készült sminkhez gyöngyök, füstös szemhez akár csipke vagy swarovski is remekül mutat. Ha nem szeretnénk 3D hatást elérni a dekorokkal és külön felragasztgatni őket, akkor az is járható út lehet, hogy metálszínű színes szemhéjtussal pöttyöket dekorálunk a szemünk köré.

Ha a sminked egyik részét már hangsúlyossá tetted, akkor ne ess abba a hibába, hogy a másik részét is hangsúlyozni fogod. Tehát füstös vagy színes szemekhez szájfényt használj, a vörös rúzshoz pedig csak egy tusvonalas vagy visszafogott szemsminket.

Fotók, sminkek: saját