Figyelemmel követve jónéhány szépségtrendet nem kicsit retro érzésem támadt. Mint amikor az iskolai szünetekben lopva olvastuk a csajokkal a Bravot vagy az IM-et. 🙂 Már abban az időben is vadul nézegettem az akkori nagy ikonok, Britney, a Spice Girls vagy éppen a Bestiák sminkjeit az Avon katalógusok mellett… Persze találhattunk mai szemmel elég megmosolyogtató trendeket (emlékezzünk csak vissza a cérnaszemöldökökre és a satírozatlan szemsminkre, vagy a rúzs nélküli ajakkontúr ceruzára), de néhány szofisztikáltabb eleme visszatér a mindennapjainkba. 

1. A barnás ajkak visszatérése

Nem pusztán az ajakkontúr, és nem is csak a kávészínű rúzs lesz a nyerő, különösen a nyár és az ősz típusú hölgyeknek. A 2019-es év a természetességről szól, így a földszínű, meleg árnyalatú rúzsokkal nem lőhetünk mellé. Aki mégis inkább a lágyabb színeket kedveli, azok számára a barackvirág szín és a rózsaszínes árnyalatok lesznek a nyerő kiegészítők.

2. Természetes hatású szemöldökök

Hurrá! 🙂 Mivel elég „szemöldökérzékeny” vagyok, számomra nagy öröm, hogy nem a cérnavonalak és nem is az instán híressé vált tollas, borzas, „pikachu-mintás” extrém szemöldökök viszik a prímet idén, hanem a szépen megformázott, és kialakított ívek. A felesleges kinőtt szálakat tüntessük el, fésüljük át, a kilógó szálakat óvatosan vágjuk vissza, és formázzuk szemöldök ceruzával vagy porral. Dzsungelnek helye nincsen! 🙂

3. A NŐ örök

A csodás tusvonal és a dögös vörös rúzs… Nem is lenne teljes nélkülük a sminkkészletünk, és nem is éreznénk tőlük igazi NŐnek magunkat. A vörös színt ebben az évben eltohatjuk a narancsosabb árnyalatok irányába is. A vízvonal helyett a szempillák tövébe húzzuk meg a kontúrt egy tus vagy egy puha fekete szemceruza segítségével, ami határozottabb megjelenést biztosít.

4. „Bronzos bőr és kék szemek, […] túl szép, hogy igaz légy”

Ha már retro, akkor jöjjön egy Venus dalszövegrészlet – gondolom Ti is emlékeztek rá… Eddig a csapból is a kontúrozás és a highlighting mesterfokú elkészítése folyt, azonban idén visszahúzódik ez az őrület. Miután elkészült a sminkünk, ne kontúr & highlight palettát használjunk, hanem bronzosítóval és egy nagy puha púderecsettel keretezzük az arcot a homlokunknál, az arccsont alatt és az állkapocsnál is.
5.  Boldogító IGEN az alapozónak
A 90-es évek tökéletes matt archatását kiváló minőségű könnyed alapozókkal és púderes befejezéssel tudjuk elérni. Miután korrektorral eltüntettük az összes apró bőrhibát, megvolt az alapozás, puha púderecsettel egy kevés mattító púderrel rögzítsük az arc megjelenését.

Készen álltok a korrigált időutazásra? 😉

Kezdőkép: time.com, fotók: Králik Márti (kivétel a 4. Prieston fotó), sminkek: Králik Márti