Egy sminkesnél a tavaszi-nyári időszak közel sem biztos, hogy egyet jelent a hosszú vakációval. Hiszen a legtöbb pár a legszebb, legszínesebb időszakot választja az esküvőre, amikor kimondják a boldogító igent. 

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen május óta szinte minden hétvégén utaztam valahová egy esküvőre sminkelni. Ez egészen október elejéig el is fog tartani. Szóval nálam a nyaralás inkább „őszölés” lesz. De addig is összekötöm a hétvégi esküvőket egy országjáró kikapcsolódással, hiszen olyan helyekre is elmehetek Magyarországon, ahol ezidáig saját ötlettől vezérelve még nem jártam. Nevezhetem ezt akár „sminkturizmusnak” is. 🙂 Számomra ez egy rendkívül megtisztelő dolog, hogy akár kiállítás, akár ajánlás útján megkerestek a menyasszonyok, hogy sminkeljem őket és a koszorúslányokat, örömanyákat is.

Imádok sminkelni minden alkalomra, de ez a legkedvesebb, legérzékenyebb területem, hiszen az első kapcsolatfelvételtől kezdve a nagy napig folyamatosan kapcsolatban vagyok a menyasszonnyal, személyesen is találkozunk, rugalmasan alkalmazkodom a kérésekhez és azt gondolom, pont ez a bizalmi kapcsolat az, ami nagyon fontos ennél a küldetésnél.

A másik nagyon fontos dolog a pontosság. Egyrészt az, hogy mint minden szolgáltató, a sminkes is hajszálpontosan érkezzen a megbeszélt időpontra, mert itt csúszás nem férhet bele a készülődés idejébe. Inkább mi várjunk, mint a menyasszony, aki szegény pont eléggé feszült még más apró részletek miatt is. A másik pedig, hogy a rendelkezésre álló időkeretbe beleférjen minden „mozaik” elem: a haj, a smink és az öltöztetés is. A következő lépés pedig már a fotózás és a szertartás menete.

Kihívást jelenthet a nyári hőségben a bombabiztos smink, de ez a kellő bőr előkészítéssel, minőségi termékekkel, technikákkal és megfelelő fixálással mind kivitelezhető. A tartós rúzsok néha óhatatlanul is kopásnak indulhatnak, ezért én mindig a menyasszonynál és a koszorúslányoknál hagyom a rúzsokat-szájfényeket, aztán utólag visszajutnak hozzám.

Annál nagyobb öröm és elégedettség nincs számomra, mint amikor a tükörben meglátom a meglepődött és boldog reakciókat és az utólag kapott hálás üzeneteket. Ezért éri meg ezt csinálni, imádom, amikor másokat megszépíthetek és szárnyra kapnak a magabiztosságtól, a nagy napon is. Köszönöm lányok-asszonyok, elmondhatatlanul hálás vagyok Nektek! <3

Fotók: saját