Az úgynevezett „skinfoodok” nem csak vitaminban és ásványi anyagokban gazdagok, de még antioxidánst és nyomelemeket is tartalmaznak. Mindezek hatására az immunrendszerünk erősebbé, arcbőrünk és hajkoronánk pedig ragyogóbbá válik. A „skinfood”, mint ahogyan azt az elnevezése is takarja, bizonyos ételek csoportja, amelyek az átlagosnál magasabb tápértékkel rendelkeznek és jót tesznek a bőrrel. A kozmetikai ipar a következő időszakban a személyre szabottságra és a természetességre fog fókuszálni. (És ez jó hír, mert én személy szerint kedvelem és előnyben részesítem a a bio- és természetes kozmetikumokat.)

Milyen ételeket sorolhatunk a skinfoodok közé?

 

  • chiamag: enyhíti a gyulladást, véd a kiszáradástól és sok omega-3 zsírsavat tartalmaz
  • gojibogyó: antioxidánsokat, vitaminokat tartalmaz, és öregedésgátló hatással bír
  • mandula: E-vitaminban gazdag természetes bőrápoló, amely csillogást kölcsönöz a hajnak
  • gránátalma: öregedésgátló hatású, amely valóságos csodaszer a bőrnek és a körmöknek
  • matcha: a zöld japán tea magas koffeintartalma természetesen frissít, hajhullás és pattanás kezelésére is remek fegyver
  • quinoa: savtalanító hatású, a hajat dússá és ragyogóvá teszi, a quinoás krém pedig puhítja a bőrt
  • körömvirág: a belőle készült teafőzet csökkenti a méreganyagokat a szervezetben, gyulladáscsökkentő és immunerősítő

 

Nem csak táplálékként, hanem szépségápoló szerként használva növelhetjük az egyes ételek jótékony hatását. A szépségiparban is sok gyártó felhasználja ezt a tudást, ezért egyre professzionálisabb termékekkel találkozhatunk a patikákban és az üzletekben.