Kifutóvá alakult át a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara egyik tanácsterme a Green Culture, az Ability Fashion, a Králik Márti makeup és a Rogoszfotó közös együttműködésének köszönhetően. 2019. március 8-án, a nőnapi rendezvényen került bemutatásra a Green Culture integrált divatbemutatója.

Szem nem maradt szárazon a nőnapi rendezvényen, ugyanis az integrált divatbemutató rendkívül megérintette a közönség szívét-lelkét. Aki ismeri a Green Culture hitvallását és átalakító hétvégéit, az pontosan tudja a csapat küldetését:

„Segítünk minden hölgynek kibontakoztatni a bennük rejlő szépséget!”

Mindamellett, hogy a fenntartható divatot képviseli a márka megálmodója és tervezője, dr. Szabó Krisztina, rendkívül fontosnak tartja, hogy a mai rohanó élettempóban, a szürke hétköznapokban is legyünk nők, hiszen mindenki megérdemel egy kis törődést, egy kis szépítkezést. Ez jár a testünknek és a lelkünknek is. Az élményfotózásokon ezt mind megkapja a résztvevő egy profi stylistnak, fodrásznak, sminkesnek és fotósnak köszönhetően. Havasi Patrícia aromaterápiás tanácsadó pedig mindig gondoskodik a helyiség kellemes illatáról, így valóban egy örök élmény és emlék marad az itt eltöltött idő.

Már korábban is megvalósultak integrált divatbemutatók (pl. 2013. november 16. – BM Duna Palota) és az Ability Fashion egyik modelljével, Bolbás Andreával is ekkor találkozott először a Green Culture csapata.

Az Ability Fashion közössége – melynek létszáma folyamatosan növekszik – azon tevékenykedik, hogy kisebb-nagyobb rendezvényekkel megmutassa, hogy a különböző fogyatékossági csoportoknak, krónikus betegeknek, illetve más betegséggel együtt élő embereknek (daganatos, transzplantált, stb.) is helye van a divat és a szépség világában. 2012. április 12-én látott napvilágot, és akkoriban hatan úgy határoztak, hogy legyen egy olyan „alulról” építkező összefogás, amely lehetőséget biztosít legfőképpen a különböző fogyatékossággal élő, daganatos, transzplantált lányoknak és fiúknak arra, hogy megmutathassák, ők is tudnak szépek, csinosak lenni. Az Ability Fashion 2017. szeptemberétől a National Fashion League Hungary tagjaként működik tovább, és megvalósították az első, majd a második Vár a kifutó! elnevezésű divatbemutatót is. A vezető megtiszteltetéséből, Buday Gergely felkérésére ezen az eseményen találkoztam először sminkesként a teljes csapattal és akkor döntöttem el, hogy nem csak az egészséges, hanem a sérült hölgyeknek is szeretnék segíteni egy-egy szép sminkkel vagy szépségtanácsadással a jövőben és támogatom őket, kapcsolataim útján is, ahogyan csak tudom. 

Idén, mivel a Green Culture tervezője is egy komoly rehabilitációs folyamaton ment keresztül, és mivel mindenki környezetében található egy sérült személy a csapatból, együttes erővel kívántuk felhívni a figyelmet a következő üzenetre:

„Mindenkinek joga van a szépséghez és a divathoz!”

Nem létezik két egyforma sorsú ember, és bizony van, akinek sokkal több nehézséggel kell szembenéznie a mindennapok során. Nagyon fontos, különösen a mai rohanó és önérvényesítő világban, hogy odafigyeljünk a másikra, segítsünk nekik és akár kéz a kézben (szó szerint) valósítsuk meg számukra is a mindennapi csodákat, a mosolyokat, és hogy jól érezzék magukat. Hiszen mi is bármikor kerülhetünk nehéz helyzetbe, és a pozitív hozzáállás, a saját erő mellett még így is mások segítségére szorulhatunk.

Az Ability Fashion két sérült modelljéről tudni kell, hogy Szép Veronikát (lenti első fotó) 16 évesen érte utol egy agyvérzés, amelynek következtében maradandó idegrendszeri problémákkal küszködik a mindennapok során, Szakolczi Gabriella (második fotó) pedig születése óta látás- és hallássérült. Ám mindkettejük dolgozik: Veronika gazdasági ügyintéző, Gabriella pedig könyvtáros. Ezektől az emberektől tanulhatunk alázatot, kitartást és küzdeni akarást, és erőt adnak a mindennapi (hozzájuk képest) apró-csetlő problémáink kezeléséhez. Mosolyogva kezelik a hétköznapok kihívásait, olyannyira, hogy Gabi önmagát „szemfülesnek” nevezi.

A Green Culture harmadik sérült modellje, a 24 éves Szabó Sára (harmadik fotó) Down-szindrómás, és még iskolába jár.

Mint sok hasonló társuknak, nekik is álomvilág a szépség-és a divatipar, és mindig rendkívül boldogok, amikor kifutóra léphetnek. Sikereiket az eseményen végig tapsoló közönség és a fotók is tükrözik. Hálás köszönet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarának azért, hogy támogatta ezt az elképzelést. A divatbemutató teljes fotógalériája ezen a linken érhető el.

Today we were at Organization of the Budapest Chamber of Commerce and Industry (BCCI). We invited by @greenculture_fashion & @kralikmartimakeup. Two o f our modelt walked on the catwalk. Inspired by International Woman’s Day. Video by Gery Buday #fashion #fashionista #fashionshow #dress #makeup #hair #catwalk #love #abilityfashion #greenculture #weareone #woman #women #beauty #beautiful

Gepostet von Ability Fashion am Freitag, 8. März 2019

 

Fotók: Green Culture / Rogosz Péter, helyszín: BKIK