Réti Virág startup vállalkozó. A Cabsolutely nevű amerikai cégén dolgozik férjével, szoftvert fejlesztenek utazási és irodai problémák megoldására. 2014 óta Tennesseeben es Coloradoban is sikeresen vettek részt startup akcelerációs programokban, így elmondható, hogy kicsit két- (vagy inkább három-) lakiaknak számítanak… 

Virággal személyesen mi Budapesten, a Hotel Marriott-ban találkoztunk. Hogy minek az apropóján? A Speak Academy gálavacsoráján tartott előadást és ebben kérte a segítségemet – saját és társai részére is – mégpedig hogy megkoronázzuk az aznap esti előadóhölgyek magabiztosságát egy odaillő alkalmi sminkkel. Aztán kíváncsian tovább kérdezgettem őt a részletekről. Érdekelt az a rész is, hogy számára mit jelent a smink az üzleti életben. 

 

Mondd csak, neked mi okoz(ott) komolyabb kihívást az életedben? 

Fiatal, inkább cuki/babaarcú nőként az üzleti szférában kihívást jelent, hogy megfelelően komolyan vegyenek. Nyilván a mondanivaló tartalma sokat számít, de az első benyomáson, feltételezésen később sok munka helyesbíteni. 

 

Milyen gyakran tartasz előadásokat vagy képzéseket? 

Havi 1-2 alkalommal szoktam nagyobb közönség előtt megjelenni. 

 

Hogyan jött a Speak Academy-re való jelentkezés ötlete és lehetősége? Sokat készültél rá?  

A Speak főszervezőjével, Benkő Vilmossal már korábbról jó üzleti és mentori kapcsolatunk volt, így a soron következő képzés indulásakor nem is volt kérdés, hogy részt szeretnék venni. A 12 alkalmas képzésbe rengeteg energiát beletettek mind a szervezők, mind mi, résztvevők. Ez a végén tartott Speak Gálavacsorán meg is látszott, hiszen hatalmas fejlődésen mentünk keresztül. 

Szerinted mit képes nyújtani egy smink egy üzleti megjelenésnél, egy előadásnál? Mik azok a pozitív előnyök, amiket mondjuk te is tapasztaltál? 

Plusz önbizalmat tud adni, illetve nekem néhány plusz “évet” is, jó értelemben. Inkább “kor-korrekciónak” nevezném… 🙂

 

Mennyire szoktad magad a hétköznapokban sminkelni, vagy melyek azok az alapkellékek, amelyek nem hiányozhatnak a neszesszeredből? 

Nem sminkelek nagyon, mert alapvetően nem szeretem az érzését a bőrömön. Amit azért mégis szoktam használni, az a tartós szemöldökfestés (vagy szemöldökceruza, ha a tartósfestés kimaradt), szempillaspirál, rúzs. 

 

Meg tudnád fogalmazni, hogy mik a tulajdonságai egy jó sminknek?  

Nekem az, ha a természetes adottságokat hangsúlyozza, mintha csak egy nagyon-nagyon jó napod lenne. Ne akarjon túl tökéletesnek tűnni, legyen könnyű a bőrön és ne okozzon galibát később, ne fülledjen be alatta a bőr. 

 

Úgy tudom, sokat utazol. Mi a következő úticél?  

Nemrég érkeztünk meg az USA-ból, a nyáron inkább privát utazások lesznek, illetve a környéken szakmai rendezvények. 

 

Na és mik a jövőbeli terveid, álmaid?  

Rengeteg van, erről egy külön blogot lehetne írni. 😉  

 

Esemény: Speak Academy Gala Dinner | www.speakacademy.hu
Fotók: Lazar Todoroff
Helyszín: Hotel Marriott, Budapest
Smink: Márti Králik – Králik Márti makeup