Az egyesült államokbeli Pantone minden év decemberében elemzések és tanácskozások után kiválasztja a következő év színét, amely meghatározó lesz a divat, a sminkek, az esküvők és a lakberendezés világában. 

Ami a 2017-es évben a greenery volt, erre az évre az ultraviolet, 2019-ben ez a living coral, vagyis az “élő korall” lett, amely szimbolikusan a természet sebezhetőségére és a szívből jövő viselkedésre hívja fel leginkább a figyelmet.

🍑Pantone 16-1546 – Color of the Year 2019: Living Coral 🍑

Már a 2018 őszi BCEFW divatbemutatón is olyan tervezői darabokban volt szerencsém megjelenni, amelyek ezt a trendet vetítették előre. Ugyanis Nagy Noémi, a Prieston márka divattervezője és Buzás Zsófia, a Sophie by Chance táskatervező pont ezekben a színben pompázó darabokat javasolták nekem, és imádtam őket! 🙂

A szakemberek indoklása szerint a felgyorsult világunkban, ahol mindent behálóz a technika és a virtuális valóság, minden eddiginél nagyobb szükség van a melegségre, a meghittségre. Ez a kissé harsány ám ugyanakkor puha és kissé pasztelles korallszín pont ezt az érzést sugározza, és közben energikusoptimista látványt kelt.

 

Ugye ti is készen álltok rá?

 

Fotók: Pantone, andyoumagazine