Mindenkinek megvan még Csipkerózsika története? Aki 100 évre mély álomba szenderült és gyönyörűségét meg tudta őrizni? Az már egy mellékes szál, hogy megérkezett érte a herceg is, aki miután felébredt, feleségül is vette, annyira beleszeretett. Nos, van alapja a mese különös fordulatának, ugyanis a kellő mértékű pihentető alvás jótékony hatással van az arcbőrre. Az esküvő része pedig már egy másik bejegyzés alapja lesz…

Ahhoz, hogy frissek, vidámak legyünk és csúcsformában pörgessük végig a napunkat, elengedhetetlen az megfelelő hosszúságú, pihentető éjszakai alvás. Ekkor zajlanak a szervezet regeneráló és méregtelenítő folyamatai, ilyenkor tudnak értékes tápanyagokkal feltöltődni, így nagyon fontos lenne, hogy legkésőbb már este 11 órakor ágyban legyünk.

A tápláló éjszakai arckrémek és szépségápoló kozmetikumok mellett a selyempárna is nagy népszerűségnek örvend a hölgyek körében. A tiszta, 100%-ban természetes hernyóselyemből készült párnahuzat jótékony hatással van az arcbőrre: kisimítja az apróbb ráncokat, segít megőrizni a bőr hidratáltságát és a hajhoz is gyengéd.

A valódi selyemhuzat nem gyűrődik, így a reggeli törődött arcbőr is mellőzve lesz, valamint a hajszálak sem károsodnak (nem akadnak be a gyűrődésbe és nem töredeznek). Azok a reggeli apró ráncok, amelyek alvás után, hagyományos párna használata mellett felbukkanhatnak az arcunkon, bevasalódhatnak a bőrbe és enyhén károsíthatják azt. A ráncok egyébként részben a bőr alacsony nedvességtartalmának is köszönhetők, így különösen fontos odafigyelni az alvás mellett a külső-belső hidratációra.

A Naava Argan Beauty természetes, intenzív hidratáló testápolójának és bőrfeszesítő éjszakai arckrémének legfőbb összetevői Holt-tengeri sóban és argánolajban gazdagok. A Holt-tenger különleges ásványi anyagokat tartalmazó vize tápláló és revitalizáló, bőrmegújító hatású. Marokkó „folyékony aranyát”, az argánolajat pedig a fiatalság forrásának tartják.

Az argánolaj tápanyagai élettel telivé varázsolják a bőrt, alkalmazható zsíros, száraz, kombinált vagy akár pattanásos, problémás bőrre is. Nem csak éjszakai, hanem nappali bőrápolóként is remekül megállja a helyét. Rendszeres használatával visszanyerhető a bőr természetes puhasága. Mi több, a folyékony arany a hajjal is képes csodákat tenni. Segít helyreállítani a roncsolt haj szerkezetét és egyben remek ellenszere a hajhullásnak is.

A Holt-tengerből származó só és iszap rendkívül magas ásványianyag-tartalmával hozzájárul a bőr megújulásához, és ellazítja a testet. Kleopátra például a fennmaradt írások szerint a holt-tengeri fürdők öregedésgátló hatásának köszönhetően őrizte meg különleges szépségét.

A pamuttal szemben a selyem az éjszakai bőrhidratáció után sem veszi fel a bőrről és a hajról a természetes módon jelenlévő vizet, illetve az éjszakai krémeket sem szívja magába. Ennek köszönhetően alvás közben a bőrön lévő tápláló krémek sokkal hatékonyabban fejtik ki hatásukat. Így ez egyet jelent a reggeli kisimult, hidratált és puha arcbőrrel.

Összességében tehát elmondható, hogy a természetes és tápláló kozmetikumok és a selyempárna párosa óvják és intenzíven ápolják szépségünket, amíg mi pihentető álomra hajtjuk a fejünket. De előtte irány az Unipatika, hogy ilyen álomszép készlet büszke tulajdonosai lehessünk.

Fotó: Daragó Zsófia, termékek: Unipatika