Ha már az utazásra nincs lehetőség egy ideig és nem lehet a sós tengert sem élvezni egy darabig, akkor bizony otthon fogjuk megteremteni a SPA érzést, annyi szent! Az út pedig a konyhából egyenesen a fürdőszobába vezet...

Egy átlagos nap során talán nem is gondolja a legtöbb ember, hogy mennyi szennyeződésnek és környezeti hatásnak van kitéve az arcbőre.
Ha a szmogtól most el is tekintünk, akkor is ott a por, a pollen, a légkondicionáló, a fűtés, vagy akár az el nem távolított smink is.


A helyzet fokozottabbá válhat nyáron, hiszen a fenti hatásokhoz hozzáadódhat az izzadtság, a szél, télen pedig azok a tényezők nehezítik a helyzetet, amikor a bőr elkezd hámlani, kipirosodni és húzódni. A szennyeződés és a faggyú makacsabban ott maradhat ilyenkor a pórusokban és könnyedén és mitesszerek keletkeznek.

Edzés során arra is ügyeljünk, hogy mivel fokozottabb a faggyútermelődés, lehetőleg ne tömítsük el semmivel sem feleslegesen a pórusokat (nehezebb textúrájú alapozó, púder).

Megosztok Veletek egy természetes anyagokból készült bőrradírt, amit gyerekjáték elkészíteni. Azt gondolom, minden háztartásban és konyhában megtalálhatók a recepthez szükséges alapanyagok, ráadásul költség- és bőrkímélő megoldás egyben. Én ma próbáltam ki és bársonyos puha lett tőle a bőröm, ráadásul eltűntek a kisebb, szárazabb bőrdarabok is. De ha valakinek pigmentfoltok találhatók az arcán, hosszú távú használat során azokat is képes halványítani.

Hozzávalók: méz, só (tengeri só vagy konyhasó), valamint szódabikarbóna.
Arányait tekintve kb. 1 kiskanál sóra, egy kiskanál szódabikarbónára és két kiskanál mézre lesz szükségünk. Keverjük össze őket és vagy az ujjunkkal vagy egy ecsettel vigyük fel az előzőleg benedvesített arcbőrre. Először az ujjainkkal, körkörös mozdulatokkal finoman radírozzuk át az arcot, majd kis ideig maszkként hagyjuk hatni (kb. 10 percig).
A szemkörnyéknél óvatosan járjunk el, de ugyanígy a sebeknél is vigyázzunk és ügyeljünk rá, hogy ne vigyük bele, hiszen csíp.
Ezt követően mossuk le körkörös mozdulatokkal, majd tiszta törölközővel töröljük át az egész arcot.

Hetente egyszer vessük be ezt a finomságot és az eredmény: simább, puhább és üdébb arc. Szerintem ízleni fog neki!

Fotó: Mareefe, Pexels.com