Amennyiben nyitottak vagyunk rá, érdemes mindennap egy kis énidőt szánni egy minimális sminkelésre munkakezdés előtt. Ez annyi befektetést igényel tőlünk, hogy kb. 15 perccel előbb felkelünk a szokásoshoz képest. Legyünk igényesek és engedjük meg magunknak, hogy csinossá váljunk. Ha szépnek érezzük magunkat, akkor ez nagyobb önbizalmat eredményez és igényesebbekké válhatunk a munkánk terén is.

Persze nem szabad túlzásba esni, a lényeg egy ápoltságot és harmóniát sugárzó gyors nappali smink. Ha sikerül betartani néhány szabályt, akkor máris nyert ügyünk van, a videókonferenciáink is gördülékenyebben mehetnek.

A visszafogottság

Ne essünk túlzásokba, ne legyünk extrémek. Semmi fekete rúzs, semmi neonszínű szemhéjpúder vagy rúzs. Műszempilla? Azt gondolom, most nem létkérdés. Válasszunk inkább pasztell árnyalatokat, szempillaspirált és a klasszikus irányzatokat, amelyek szolidak és nem kihívóak.

Ne kísérletezgessünk random módra

Az évek tapasztalata által vagy egy profi sminktanácsadó segítségével sikerülhet rátalálnunk arra a stílusra, ami igazán illik az egyéniségünkhöz; ami valóban kiemeli az előnyös vonásainkat. Valakinek a nude smink, valakinek a vörös rúzs, tusvonal, valakinek pedig akinek a bronzos árnyalatok, illetve a mélyítővonal állnak jól. Ha sikerült megtalálni az „igazit”, akkor ezt a rutint elsajátítva és begyakorolva egyre gyorsabban készíthetjük el a reggeli sminkünket. De soha ne legyen az, hogy egyik nap kísérletezünk a füstös szemmel, másik nap a Monroe-stílussal, aztán pedig a csilli-villivel.

A kulcsszó: természetesség

Ez azt takarja, hogy legyen hidratált, üde és egészséges csillogású a bőrünk. A BB krém, az alapozó és púder a bőr egyenletes tónusát és textúráját biztosítja. Tavasszal, az első napsugarak hatása miatt fontos odafigyelni a fényvédelemre is; ha szerencsénk van, akkor olyan sminktermékeket választunk, amelyek már fényvédő faktorral is rendelkeznek. Amennyiben nem, akkor használhatunk fényvédő krémet hidratálóként is az alapozó alá.

Ha már hangsúlyozunk, akkor a szem legyen inkább kiemelve. A rendezett szemöldökkel, egy réteg szempillaspirállal (szőkébbeknél barna színű, sötétebb hajúaknál fekete színű spirál) és némi natúr színű szemhéjpúderrel már nyert ügyünk van.

FONTOS: mindig ellenőrizzük, hogy mikori a kedvenc sminktermékünk; nézzünk rá a lejáratra, illetve szaglásszuk is meg, nincs-e furcsa illata. A termékek általános szavatosságáról itt található hasznos információ.