A hialuron polimer molekula, de a lényege, hogy egy tökéletes hatóanyag a bőr hidratálása és nedvesség megtartása esetén. A szervezetünkben is megtalálható alkotóelem, amelynek mennyisége idővel csökken, ezért fokozottan érdemes figyelni a szintentartására. 

Ma már többféle formában is elérhető: kapszulában, krémekben, ampullákban, szérumokban, maszkokban és spray formájában is. Minél kombináltabb formában használjuk, annál jobb eredményeket fogunk tudni elérni. A legérdemesebb este, lefekvés előtt célzottan ápolni vele az arcbőrt, hiszen ilyenkor a legnagyobb mértékű a regenerálódás és a reggeli sminkeléshez is tökéletesen előkészíti a bőrt.

Miért a hialuronsav? 

A saját súlyának az ezerszeresét képes vízben megkötni. Nagyszerűen felturbózza a hidratáló krém hatását, viszont zsíros bőrűek esetében csupán a hialuronos kezelés is remek megoldás. 

Mivel fokozza a bőr természetes vízmegtartó képességét, így rugalmasabbá és puhábbá teszi a bőrt, és mivel feltölti az arcbőrt, így kisimítja a ráncokat, és nagyszerűen regenerál, segít a bőröregedés folyamatait lelassítani. 

 

Miért szeretjük? 

Könnyed, frissítő formula, olajmentes és nagyon gyorsan felszívódik, sőt néhány változatuk a bőr saját hialuron termelését is serkentik. 

 

Mégis hogyan kezdjünk hozzá a használatának? 

Először is döntsük el a bőr állapotától függően, hogy melyik célzott kezelési módot preferálnánk. Választhatjuk a kombinált formát is: kapszulát szedünk, így belsőleg is bejuttatjuk a szervezetünkbe a hatóanyagot, valamint külsőleges használatra is választunk egy szépségápolási terméket: szérumot, krémet, maszkot, ampullát vagy sprayt. 

Én az Eucerin termékcsaládnak próbáltam ki a hialuronos termékeit: maszkot, sprayt, ampullát és a hidratálás záró lépéseként a szérumot. 

Az előzetesen megtisztított arcra helyezzünk fel egy hialuronos maszkot. Használata rendkívül egyszerű, egyesével kerül tasakokba helyezésre. A két kék védőfólia között található a cellulózrostokból készült hatóanyagos réteg, amely felkerül az arcra. Nem csöpög, tökéletesen fed és egyszerű a használata. 5 perc hatóidővel távolítsuk el a maszkot az arcunkról, majd masszírozzuk be a kimaradt krémet. Ha ráadásul a hatóanyag bemasszírozása ásványi masszázs rollerrel történik, akkor többszörösen is jót teszünk az arcbőrrel: még célzottabb a ránckisimítás és még puhábbá és egészségesebb kinézetűvé válik a bőr.

A végén használjuk a hialuronos sprayt, amely szintén extra gyorsan felszívódik, majd puhítsuk tovább szérummal is. Így egy komplett otthoni – mondhatni – luxuskezelésben lesz részünk.

 

Fotók: saját, termékek: Unipatika