Július derekán másra sem vágyik az ember, mint hogy kivegye a szabadságát és élvezze a napfürdőzést, a strandot. Legyen szó akár külföldről, a Balaton-partról, vagy egy belföldi strandról, szépségápolás terén néhány alapfontosságú dolgot nem szabad elhanyagolni.

Az egyik legfontosabb dolog a megfelelő hidratáltság, mindig legyen velük kellő mennyiségű folyadék (lehetőleg ásványvíz). Az erős UV sugárzás ellen védekezzünk magas faktorszámú, hidratáló napozó krémmel vagy spray-vel, és ennek testre történő felvitelét ismételjük meg folyamatosan, különösen azután, miután egy jót mártóztunk a hűsítő vízben. Az én egyik kedvencem az Uriage Eau Thermale permete a Westend Patikából, amely szerintem tökéletes választás: érzékeny bőrre is alkalmas, rendkívül könnyű adagolni, és 30-as fényvédő faktorral rendelkezik;  az arc és a test bőre is védelmet kap.

Mostanában nagyon divatosak a vidám, színes és kedves mintájú vászontáskák, amik többféle funkciót is betölthetnek: egyrészt a tudatos magyar tervezők ebben kínálják ruhadarabjaikat (pl. Prieston), ami aztán bevásárlás és utcai szaladgálás során is hasznos társunkká válhat. Pont akkora méretű, hogy beleférjen egy törölköző, fürdőruha, papucs, napozókrém, víz és egy strandruha, így bármikor elindulhatunk vele napfényes túránkra.

Sminket strandolás és napozás közben ne viseljünk, viszont ha elegáns vacsorára vagy esti sétára készülünk, akkor a nyár trendszíneinek megfelelően például barackos és púder színeket használjunk, leheletnyi bronzosítóval és máris kész a csábító, napcsókolta sminkünk. Mindehhez elég egy szemhéjpúder paletta, egy pirosító/bronzosító és egy halványabb rúzs. Én az alábbi szettbe beleszerelmesedtem…