Hamarosan itt az egyik legnagyobb fesztivál, a legkirályabb előadókkal! Szerdán beindul a Sziget dübörgése, és mindenki szigetelőszalagban rohangálhat a városban. Az időjárás most a tavalyihoz képest labilisabb, így nézzünk pár tippet, és gondoljunk minden eshetőségre: a napon sziszegősre égett bőrtől kezdve a gumicsizmában sárban hasoncsúszó tomboláson keresztül a tisztálkodásra is. Mielőtt azonban fejest ugranánk a jólétbe, nem árt aludni egy hatalmasat és növelni az állóképességünket, mert bizony itt állni kell a sarat. Tűző napon, tömegben tombolva, olykor a delírium édes mámorában… Esőzés esetében meg pláne. Felkészülés, vigyázz, csobbanj bele a fesztiváltengerbe!

Sminkcuccok

Ha már sminkcuccok, akkor sminklemosó is. Erre különösen figyelni kell, hiszen a közvetlen napfény, a szennyeződések és az izzadtság mind-mind olyan tényezők, amik veszélynek teszik ki arcbőrünket és minden esetben fontos az alapos arctisztítás. A micellás víz és a nedves törlőkendő nagyszerű barátunkká válik ezekben a napokban.

Bioderma utazó kiszerelésű micellás víz, Unipatika

 

Hajformázás

Fésű, hajgumi, hajszínező spray-k és kréták, bohókás csatok és hippi virágos füzérek. Csak minél színesebben és vidámabban! A szalmakalap is menő dolog ám. És persze a sok-sok fonat a hajban.

 

Napvédelem

Tűző napon kötelező kellék a napvédő spray leégés ellen – vagy ha már bekövetkezett a baj, akkor jól jön a hűsítő aloe gél. Napszemüveg: dupla funkcióval, véd a nap káros sugarai ellen és gyengéden elfedi a kevés alvás nyomait is.

Termálvizes napvédő termékek, Unipatika (Fotó: Rogosz Péter)

 

Szakadó eső 

De a haj még mindig tart. Összecsukható esőkabát, gumicsizma és pulcsi. Vízhatlan fesztiváltáska, hogy ne sérüljenek benne a cuccok.

Prieston Love esőkabát (Prieston)

 

Hidratáltság

Ne feledkezzünk meg a kellő mennyiségű folyadékbevitelről! Az alkoholnak is vízelvonó hatása van, így a bulizás közepette ne felejtsünk el ásványvizet inni, így több problémától is megóvjuk magunkat és szervezetünket.

 

Fotók: saját, Rogosz Péter, Prieston