Még szerencsére maradt számunkra a nyár utolsó hónapjából és ezen a héten ki is élvezhetjük az igazi kánikulát. Ám nem árt, ha napközben is odafigyelünk magunkra!

Talán említeni sem kell, hogy a napfény jótékony hatással van a közérzetre és a hangulatra, éppen ezért nem csoda, hogy az emberek imádnak napfürdőzni. 11 és 15 óra között viszont lehetőleg kerüljük a közvetlen, tűző napot, hiszen ekkor a legerősebb az UV-sugárzás, amely köztudottan nem előnyös a bőrnek. Szárít, csökkenti a védekezőképességet és az idő előtti bőröregedés kiváltó oka is lehet. Ám az a jó hír, hogy ez ellen védekezhetünk, ráadásul bőrbarát termékekkel is.

Például a Vichy Idéal Soleil SPF 50 bársonyos napvédő krémjével, amely magas fényvédő faktora és kellemes illata mellett tökéletes biztonságot nyújt a káros sugarak ellen. Utazó kiszerelésének köszönhetően bármikor bárhová magunkkal vihetjük. Miután pedig kellemesen kipihentük magunkat, napcsókolta bőrünket a Vichy Minéral 89 arcápoló napozás után hűsíti és hidratálja. Így aztán igazán felfrissülten és hidratáltan zárhatjuk a napunkat.

A napozás utáni tusoláshoz használjunk természetes, bőrbarát és tusfürdőt, amely nyugtatja és puhítja az igénybe vett bőrt. Kellemes, unisex illatának köszönhetően mindkét nem számára ajánlott a használata. A Bioderma Atoderm tusfürdője arcra és testre egyaránt használható, utazó kiszerelésének köszönhetően pedig bárhová elkísérhet bennünket. Az eredmény hihetetlenül puha és ápolt, bársonyos bőr.

Amennyiben esetleg vízálló szempillaspirált is viseltünk, a Bioderma Hydrabio H2O micellás arc- és sminklemosója hatékonyan és kíméletesen tünteti el a legapróbb smink- és szennyeződésmaradványokat is. Csak öntsünk a termékből egy vattakorongra, és finomat töröljük át vele az egész arcunkat. Így aztán a napozás szárító hatásának kitett bőr azonnal megnyugszik és hidratálttá válik és abszolút nyugodt szívvel térhetünk pihenni. A Hydrabio H2O vízhiányos bőrre ajánlott, de összesen 3-féle micellás lemosó kapható.

Fotók: Belényesi Alexandra, termékek: Unipatika