Európában a kozmetikai iparban is egyre elterjedtebb és trendibb a natúr, természetes és a bio elnevezés. Nem véletlen, hogy egyre több gyártó hangsúlyozza előszeretettel a natúr összetevőket. Azonban sokan azt gondolják, hogy elég néhány csepp növényi alapanyag és máris natúrkozmetikumnak nevezhető az adott kozmetikum.

A biotermékek előállítását egységes előírások szabályozzák. Akkor minősíthető egy termék bionak, ha mindenféle veszélyesnek ítélt szertől mentes. Az ellenőrző szervezetek szigorú szabályok alapján vizsgálják és minősítik be a bio termékeket. Azok a gyártók, akik környezettudatos szemlélettel rendelkeznek, és biotermékeket állítanak elő, vállalják a plusz költségeket is.

A natúrtermékek közül az lesz bio, amelynek az összetevői ökológiailag ellenőrzött gazdálkodásból származnak és pecséttel igazolva megfeleltek bizonyos minőségi szabályoknak.

Az én kedvenceim közé tartoznak az olasz Lepo biokozmetikumok és biosminkek, amelyek semmilyen egészségre káros anyagot nem tartalmaznak, és bármilyen bőrtípusra alkalmazhatóak. Érdemes kipróbálni a szempillaápoló- és növelő szérumot, amely szintén természetes módon hosszabbítja meg a szempillákat.

 

Fotó: Pinterest