Nem feltétlenül azért, hogy annyira ennivaló legyél tőle, hanem hogy a bőröd is garantáltan ellenőrzött minőségű termékekkel legyen táplálva. Az egyik kényes és kellemetlen téma az izzadtság és az azzal járó kellemetlen illatok, amelyeknek több kiváltóoka is lehet. Van egy jó hírem, hiszen kipróbáltam egy remek kozmetikumot a természetes izzadásgátlás témájában.

Nekem legutóbb a Coconut Oil Cosmetics levendulás-argános bio golyós izzadtsággátlójára esett a választásom, amelyet az Unipatikából szereztem be. Egyrészt azért, mert a levendula illatát alapból is imádom, és nagyon jól tudom, mennyire sokoldalú és zseniális növény. Úgy érzem, van egy adag „francia lány”-beütés bennem, imádom Provence minden zeg-zugát, ezért ez a lila csoda a teraszom kedves nyári díszévé is vált – a méhecskék legnagyobb örömére. Az argánolajat pedig közismerten a „folyékony” aranynak hívják, különleges ápoló tulajdonságainak köszönhetően.

Másrészt, a kozmetikai iparban egyre közkedveltebbek a a natúr, természetes és a bio termékek. A biotermékek előállítását egységes előírások szabályozzák. Akkor minősíthető egy termék bionak, ha mindenféle veszélyesnek ítélt szertől mentes. Az ellenőrző szervezetek szigorú szabályok alapján vizsgálják és minősítik be a bio termékeket. Azok a gyártók, akik környezettudatos szemlélettel rendelkeznek, és biotermékeket állítanak elő, vállalják a plusz költségeket is.

A harmadik érv pedig, hogy előzetesen nem tesztelték állatokon.

A Coconut Oil Cosmetics 100% bio levendulás és argános golyós dezodorja organikus, ehető minőségű összetevőket tartalmaz. Tehát csakis olyan anyagokat, amiket az ember akár meg is ehetne. Jelen esetben viszont nem táplálékként fog szolgálni, hanem csakis a test ápolásaként. A bőrbarát termék természetes antibakteriális gombaölő- és fertőtlenítő tulajdonsággal bír, ezáltal semlegesíti a nem kívánt kellemetlen illatokat, megköti a verejték egy részét, és védelmet biztosít a pórusok elzárása nélkül. Összetevőinek köszönhetően bőrnyugtató és bőrápoló hatású, a levendula kellemes és nyugtató illatával biztosít teljes komfortérzést.

A dezodort teszteltem normál, nyugalmi állapotban, illetve stresszesebb időszakban és sportolás mellett is. Feszítettebb tempónál a biztonság kedvéért egy nap 2-3 alkalommal is használtam a levendulás dezodort, és megállta a helyét, egyáltalán nem éreztem kellemetlen illatokat. A használat után egy kis időre van szükség, amíg a bőr magába szívja a folyékony anyagot, ezután pedig fel is öltözhetünk és intézhetjük a napi teendőinket anélkül, hogy foltot hagynánk a ruhánkon, vagy aggódnánk az illatunk miatt.

Fotók: Daragó Zsófia, termék: Unipatika