Talán nem is gondolnánk, hogy az arcunkra minden rá van írva. Egészségi- és lelkiállapotunk észrevehető a homlokon, az orr körül, a szem és az ajkak tájékán. Arcunk három részre osztható fel, amelyek által be tudjuk azonosítani, mely belső szervek igényelnek méregtelenítést. A tüneteket kiválthatják fizikai és lelki problémák egyaránt. 

Ahhoz, hogy a testünk optimálisan működjön, vízre van szükség. Alacsony vízbevitel esetén ugyanis fáradtság, levertség, emésztési zavarok és rossz közérzet jelentkezhet. A szép bőr titka is a megfelelő vízbevitel, hiszen elősegíti a bőr természetes kiválasztási folyamatait.

 

I. Az arc felső része

HOMLOK

Az idegrendszer és az érzékszervek állapotát tükrözi. Ha ötnél több ránc látható, akkor az azt jelenti, hogy elég sokat tépelődünk. Lelki szinten ilyenkor érdemes nem előre megtervezetten, hanem ösztönösen cselekedni és a testünkre hallgatni.

A kiütések, pattanások a túlzott mértékű rágódást jelképezik, amely megfosztja az emésztőrendszert az energiától, és gyengíti a kiválasztást is – tehát felgyülemlik a méreganyag a szervezetben. Ilyenkor inkább engedjük el a nem megoldható dolgokat, lazítsunk, próbáljuk meg élvezni az életet. A sportolás, a szauna mind-mind pozitív hatással bírnak.

Az üzenet jelentése: az intuícióinkra, érzéseinkre hallgatni, újra rácsodálni az élet szépségeire.

Megoldás: több teljes kiőrlésű táplálék, zöldség és gyümölcs fogyasztása (rizs, zab), elegendő folyadékbevitel (minimum 2 liter naponta), kevesebb koffeinbevitel, több mozgás (séta, sport, tánc).

 

II. Az arc középső része

SZEMEK ÉS ORRTÁJÉK

Ez a rész a ritmikus rendszer állapotát tükrözi (idetartozik a szív és a tüdő). Ha a tüdő egészséges, az arc is tisztán ragyog. A szürkés vagy sápadt arcárnyalat alacsony oxigénszintet jelez a tüdőben. Az akne és egyéb bőrszennyeződések a szervezetben lévő felgyülemlett cukor- vagy zsírtartalmat jelzik. A szem alatti terület a vesék állapotát mutatják, a duzzanatokat a vesefunkciók gyengülése és a test folyadékháztartásának megváltozása idézheti elő.

Az üzenet jelentése: fokozottan figyeljünk a megfelelő táplálék- és folyadékbevitelre.

Megoldás: a cukor, a zsíradék, a koffein- és nikotintartalmú cikkek mérséklése, elhagyása. Több rostos táplálék, zöldség- és gyümölcs fogyasztása, napi séta rendszeres beiktatása az általános életvitelbe.

 

III. Az arc alsó része

SZÁJ ÉS ÁLL

Az arc legalsó része az emésztőrendszer és a nemi szervek állapotát tükrözi. A felső ajak a vékonybél, az alsó ajak a vastagbél vitalitására utal. Az orrcsúcs és a felsőajak közti terület duzzanatai, szennyeződései a nemi szerveknél lévő méreganyag felhalmozódását és esetleges hormonegyensúly felborulását is jelentheti. Az áll elszíneződése szintén a nemi szervek működésbeli zavarát mutatja.

Megoldás: több főtt élelmiszer, zöldség (répa, fehérretek, leveles zöldségek) fogyasztása.

 

Fotók: pinterest