Habár leginkább télen jellemzőek a kiszáradt, cserepes és akár kisebesedő kezek, viszont ez az idei tavasz velejárója is lesz.

Hogy miért? Hiszen most rengeteget kell fertőtlenítenünk a lakásban, a környezetünkben, sok fertőtlenítő zselét adagolunk a kézfejeinkre, és jóval gyakrabban is mosunk kezet, mint általában. Az alkohol, a fertőtlenítőszerek, a szappanok és a mosogatószer pedig nem a legkíméletesebbek a bőrhöz.

Egyrészt veszít a természetes hidratáltságából és lipidtartalmából, hiszen a fentebb említett kemikáliák pont ezt a két összetevőt vonják el a bőrtől.

Mit tudunk tenni, hogy javítsuk ezt az állapotot?

Kézmosás során használjunk természetes összetevőből készült szappant. A kézfertőtlenítések után használjunk kókuszzsírt, körömvirágkrémet vagy természetes összetevőből készült kézkrémet, amely óv és véd. Az aloe vera zseléje is kiválóan megfelel erre a célra, viszont inkább csak a hidratálás szempontjából, a zsiradékot nem pótolja.

Ha már természetesség és praktikum, akkor az Armonia regeneráló és tápláló, öko csiganyálat, körömvirágot és aloe verát tartalmazó kézkréme egyben tartalmazza a fent felsorolt hatóanyagok mindegyikét. Még a legérzékenyebb, sebesedésre hajlamos bőrre is ajánlott, hiszen bőrregeneráló hatással is bír.

Naponta többször is alkalmazzuk és kenjük át vele a kézfejet, amíg maradéktalanul fel nem szívódik.