A hideg hangulathoz illően a téli bőrápolás legkiválóbb képviselői a Bioderma kék-fehér köntösbe öltöztetett szérumja és testápolója, amelyek kellemes textúrájukkal és illatukkal hatékonyan szembeszállnak a téli zordabb időjárás okozta bőrszárazsággal is.

Újra visszatérnek az éjjeli decemberi nagyobb mínuszok, közeledik a szilveszter és az újév, amikor minden bizonnyal sok időt töltünk kinn a szabadban is, a hűvösebb levegőn, majd betérünk a benti melegebb helyiségekbe, aztán újra ki a szabadba. Nem is gondolnánk, hogy ez a hirtelen hőmérsékletváltozás és a levegőszennyeződés mekkora „stresszfaktort” jelent a bőrnek és mennyire igénybe veszi azt. Mindezek járulékos hatásaként bőrünk vízhiányossá válik, feszülő, kényelmetlen érzést nyújt, valamint elveszítheti egészséges ragyogását és tónusát is.

Miközben a szokásos téli vitaminpótlásért róttam a köreimet az Unipatikában, a külső védelemre is gondoltam, így sikerült beszerezni néhány kiváló természetes kozmetikumot is. A jó hír, hogy megfelelő táplálással és hidratálással egy valóságos védőhálót építhetünk magunk köré, így a választás most épp a BIODERMA természetes összetevőjű Atoderm testápoló tejére és a Hydrobio szérumjára esett.

Az egyik (szó szerinti) legjobb testőrünké válhat a Bioderma Atoderm Testápoló teje, amely erősíti a bőr hidrolipid rétegét és egyben tartós védelmet nyújt bőrünk számára. Képes helyreállítani a bőrfelszín természetes funkcióját, miközben 24 órás, hosszantartó hidratáló hatást biztosít.

Tusolás vagy fürdés után, ha enyhén nedves bőrön alkalmazzuk az Atoderm Testápoló Tejet, a hatás jelentősen javítható és nagyobb fokú bőrhidratáltság érhető el. A bőr szárazságától függően érdemes napi egyszer vagy kétszer (reggel és este) használni a terméket. Az eredmény pedig kellemes, bársonyos tapintású bőr.

 

A Bioderma Hydrobio széruma a bőr önhidratáló képességét megőrző termék. A benne található értékes összetevők segítenek visszaállítani a bőr optimális nedvességtartalmát és megköti azt a bőr felsőbb rétegeiben, ezzel megakadályozva a túlzott szárazságot és bőrfeszülést. Érdemes minden reggel és este a  Sensibio H2O micellaoldattal történő arctisztítás után a teljes arc és nyak területén alkalmazni a szérumot.

A szérum nagyszerű előnyei közé tartozik, könnyű állagának köszönhetően azonnali és tartós hidratáló hatást nyújt, visszaállítja a bőr egészséges tónusát és ragyogását, miközben nyugtatja azt. Leginkább vízhiányos bőrre ajánlott, akár önállóan, akár más kezelésekkel együtt való használatra.

Ami plusz, hogy imádom sminkalapként használni, hiszen rendkívül gyorsan beszívódik, azonnali hidratálást nyújt és tökéletes előkészítést biztosít a sminkelés további lépéseihez. Egyáltalán nem tömíti el a pórusokat, ezáltal nem mitesszerképző és szabadon hagyja lélegezni a bőrt.

Ajkainkról se feledkezzünk meg: az egyik „zsebméretű” hidratálóbomba, amelyet bárhová magunkkal vihetünk és akkor alkalmazhatjuk, amikor csak szükségét érezzük, az Atoderm ajakápoló stift. Szintén hidratáló és nyugtató hatással bír, shea vajat is tartalmaz, amely helyreállítja a repedezett és száraz ajakbőrt.

Fotók: Daragó Zsófia