Akármennyire izgalmas és hiper-szuper egy reklám, ne vásároljunk csak ezek alapján az impulzusok alapján. Ahhoz, hogy igazán hatékony és célzott legyen a szépségtanácsadás és a szépségápolás, a szakértőnek a legfontosabb információk birtokában kell lenni. Az arcbőr tipikus jellemzőinek kiderítése alapján (húzódik-e a bőr, mely zónában fénylik, vannak-e allergiás reakciók, stb.) el lehet kezdeni válogatni a bőrnek leginkább megfelelő, nem professzionális, otthoni használatra alkalmas termékek közül. A lényegre kell fókuszálni és meghatározni, hogy mire van szükségünk és pontosan miért. Ilyenek például az arctonikok, arctejek, az arckrémek, a kétfázisú micellás víz a sminkeltávolításhoz és a peelingek… és még sorolhatnánk.

Ráadásul ha már ismerjük az arcbőrünket, és megkaptuk a megfelelő tanácsokat-útmutatókat, akkor később sokkal céltudatosabban vásárolhatunk. Így amellett, hogy pénzt takarítunk meg, jóval hatékonyabb javulást érhetünk el a bőrápolásban is. A sok termék felborítja a bőr egyensúlyát, amivel csak árthatunk neki. Fontos az összetevőkkel is foglalkozni: ne tartalmazzanak ásványi olajokat, szilikonolajokat és parabéneket vagy illatanyagokat (utóbbival az allergiás és érzékenyebb bőrtípusúaknál különösen kell tartózkodni).

#szépítkezzokosan!

A peelingek között a bőr érzékenységétől függően mechanikai (pl. barackmag-őrleményt vagy egyéb őrleményt, polietilén szemcséket tartalmazó) vagy biológiai (enzimes, pl. az ananász bromelain vagy a papaya papain anyaga) bőrradírokat is használhatunk. Heti alkalmazásával előkészítjük az arcbőrt a következő arcápolási lépésre.

Az arctonikok között alkoholos és alkoholmentes változatok is vannak. De melyik mikor hasznos? Előbbi szárító hatású, így az zsírosabb bőrre ajánlott. Az uborkás, aloe verás, körömvirág kivonatos tonikok hidratálnak, bőrregeneráló hatásúak, így a száraz bőrt tökéletesen óvják.

Az arckrémek esetében nappali, könnyebb állagú és esti, zsírosabb textúrájú krémek közül választhatunk. A nappali krém könnyen felszívódik, nem csillog és egész nap hidratálja a bőrt, míg az éjszakai változat sokkal intenzívebben táplál, mialatt alvás közben a bőr természetes módon is regenerálódik.

A micellás víz azért hasznos, mert a zsírokat és a szennyeződéseket, sminkmaradványokat is hatékonyan eltünteti és könnyű állaga van, könnyen fel is szívódik.

Igen, ma már annyira széles a termékpaletta és a választék, hogy az ember könnyen elveszhet közöttük. Ha szeretnél személyre szóló tanácsadást, bőrelemzést és termékajánlást otthoni használatra, akkor írj bátran a kralikmartimakeup@gmail.com e-mail címre! 🙂

Fotók: freepik.com, Pinterest