Fagy, szél, tél, kézfertőtlenítő, tisztítószerek használata, mosogatás. Nálam még pluszban az ecsettisztítás és fertőtlenítés is… Mind-mind iszonyatosan hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy a kezünk elképesztő módon kiszáradjon.

Vigyázat, a nyugalom megzavarását okozó kép következik: SENKI ne kövesse el azt a hibát, hogy néhány pillanatra nem figyel oda és máris így néz ki a keze:

Hát, nekem valahogyan sikerült, (ezúton is gratulálok önmagamnak… – önirónia), pedig becsületszavamra rendszeresen kenegetem a kezeimet. Ezen most én is igencsak meglepődtem, hogyan jött ez össze mégis… Mondhatnám, hogy könnyen. Túl sok “terhelés” érte az elmúlt pár napban, ráadásul kesztyű nélkül.

Onnan vettem észre, hogy valami nem stimmel, hogy szokatlan módon húzódott, szúrt és kissé égető érzete volt a kezeim belső felének. Alapvetően nem vagyok hajlamos extrém kézszárazságra, sem pedig az ekcémára, szóval itt azonnali megoldásra volt szükségem – így elő is vettem az azonnal regeneráló kézkrémemet, amely öko csiganyálat, körömvirágot és aloe verát tartalmaz. És persze ez egy elrettentő bejegyzést is vont magával.

Ez a kézkrém még a legérzékenyebb bőrűek számára is remek megoldás a húzódó, szúró, égető fájdalomra, hiszen anti-allergén, teljesen természetes, nyugtat és hidratál is egyben. Egy borsónyit adagoltam ki elsőre, majd miután kellőképp beszívódott, megismételtem még kétszer ezt a lépést. Ilyenkor természetesen az okostelefon és a laptop használatát próbáljuk meg mellőzni, mert ők köszönik, de nem kérnek ebből az ápolásból.

Körülbelül egy óra elteltével jelenleg itt tart az állapotom, jelentem, már sokkal komfortosabban érzem magam:

Ennek a “borzasztó” posztnak most az volt a lényege, hogy mivel hamarosan cudarul betör az igazi téli hideg idő, a kézkrém és a kesztyű legyen veletek! Ja, meg persze az erő is. 🙂

 

Fotók: saját